YTONG ACOUSTIC - borac protiv neugodnih zvučnih frekvencija i povišenih tonova.

Od kreatora najpametnijih rješenja za energetski efikasan dom, stiže BLOKbuster novog lica.


U glavnoj ulozi Ytong ACOUSTIC– borac protiv neugodnih zvučnih frekvencija i povišenih tonova. S njim nema drame u Vašoj oazi mira i tišine.
Acoustic, Ytong Acoustic, trajna i čvrsta zvučna izolacija.

GRADITE? KLIKNITE I NEKA AVANTURA KRENE

Pogledajte scenaristički zaplet po kojem nastaju ACOUSTIC hitovi:

Prirodno, jednostavno i brzo.

Energetski efikasno!

Ekonomično!


POGLEDAJTE TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Ytong ACOUSTIC sluša potrebe Vašeg doma. Još bolje, sluša potrebe Vašeg kućnog budžeta!

Za sve dodatne informacije i pitanja nazovite besplatni info telefon 080 02 02 29.

 • Dobra gradnja počinje pametnom odlukom

  1. Kako dom učiniti ugodnim utočištem, oazom mira i tišine, a pritom slijediti niskoenergetski standard gradnje, znaju svi koji grade blokovima Ytong ACOUSTIC.
    
  2. Za dobru zvučnu izolaciju kod uobičajenih uslova preporučuje se upravo 53 dB. Sve ispod 60 dB smatra se ugodnim okruženjem, a to znači da Ytong ACOUSTIC štiti na primjer od buke osobnog automobila koji vozi brzinom 100 km/h na 10 metara udaljenosti, prometne ceste na udaljenosti od 15 metara, ili od radio ili TV prijamnika u susjednoj prostoriji.
    
  3. Otkrivamo i kako je to moguće. Zbog svoje poraste strukture i zatvorenih pora, Ytong ACOUSTIC, iako relativno lagan, značajno će prigušiti zvuk do vrijednosti zaštite od čak 53 dB. Kad se konstrukcija gradi na pravilan način postiže se puni efekat zvučne izolacije koja je superiornija od drugih građevinskih materijala slične gustoće za 9dB.
    
  4. U trendu je razmišljati ekološki, a Ytong ACOUSTIC gradi dom ugodan za život, izgrađen od zdravih građevinskih materijala. Istovremeno djeluje globalno jer smanjuje potrebu za ulaganjem u nove energetske izvore i infrastrukturu, dok stanarima direktno smanjuje troškove za grijanje zimi, odnosno hlađenje ljeti.