YTONG POKAZNA KUĆA USKORO U SARAJEVU

Od 8. do 30 aprila 2013. godine Xella BH će po prvi put u Sarajevu prezentirati gradnju Ytong pokazne niskoenergetske kuće. Na platou ispred BBI centra svi zainteresirani će imati priliku da uživo prate načine savremene energetske gradnje uz primjenu inovativnih Ytong građevinskih materijala.

YTONG majstori će pokazati kako se brzo i jednostavno može doći do vlastite kuće koja zadovoljava sve ekološke zahtjeve, kako se realizira gradnja bez otpada, bez ugrožavanja okoliša. Primjenom YTONG materijala kao što su Ytong termoblok, YTONG Multipor - mineralni termozolacioni materijal, YTONG NADVOJI - nadvratnici i natprozornici  koji se veoma brzo i lako postavljaju, te YTONG DRYFIX-a posjetitelji će se moći uvjeriti na licu mjesta u priuštivost izvedbe uz male početne investicije i konačnu isplativost zbog velikih ušteda energije. Stručni savjetnici iz Xella-e BH će pri tome svakodnevno davati korisne informacije i savjete, kako da se izgradi kvalitetna kuća uz najštedljivija rješenja od poda do krova. U okviru ove jedinstvene prezentacije organizatori su pripremili i mnoga druga iznenađenja za Sarajlije. Djeca će imati priliku da se zabavljaju u Ytong igraonici ispred BBI centra, uz specijalni program koji će pored igre i veselja imati i edukativni karatkter, a odrasli će moći učestvovati u nagradnim igrama i osvojiti zanimljive poklone.

Xella BH je zahvaljujući svom vrijednom timu stručnjaka stvorila i stvara vlastiti izložbeni prostor širom BiH, na kojem se na najbolji način prezentiraju sve karakteristike i specifičnosti gradnje Ytongom.