YTONG PREMIUM MAJSTOR“ – XELLA BH organizuje po treći put obuku Premium majstora

Najbolji Premium majstor u 2013 godini je Hamid Džinić


XELLA BH će 20.02. ove godine po treći puta organizovati i sprovesti obuku majstora zidara pod nazivom "YTONG PREMIUM MAJSTOR". Obuka se već tradicionalno realizuje prema posebnom programu koji se sastoji od teoretskog i praktičnog dijela. Specifičnost ovogodišnje događaja je da obuci prisustvuju Ytong Premium majstori koji već posjeduju certifikat i koji su u protekle dvije godine u svom radu koristili pretežno ili isključivo YTONG građevinski materijal.

 

U svijetu graditeljstva YTONG je potvrđen kao najbolji građevinski materijal jer ga odlikuju izvanredne toplinske karakteristike, odlična izolacija i preciznost gradnje. Stručna obuka „YTONG PREMIUM MAJSTOR“  organizovana je s ciljem edukacije i stvaranja majstora - zidara, koji će znati na pravi način iskoristiti sve pogodnosti koje pruža Ytong materijal, stvarajući jedinstven, kvalitetan, udoban, i iznad svega siguran dom.

 

Prisutni majstori, a prijavljeno ih je ukupno 60, će osvježiti teoretska znanja o YTONG sistemu gradnje, zidanju i oblikovanju Ytong blokova, termičkim osobinama YTONG blokova te o Multiporu. Akcenat će ove godine biti na praktičnoj primjeni Ytonga u renoviranju objekata, tako da će majstori saznati kako se prave vrtni kamini od Ytong-a, kako se YTONG-om oblažu armirano-betonski zidovi, vodovi i kade za kupanje, kako koristiti Ytong za gradnju pregradnih zidova u potkrovljima te koje su prednosti Ytong građevinskog materijala u nadogradnji.

 

Na taj način YTONG Premium majstori steći će dodatne kvalifikacije koje će im omogućiti da na kvalitetan način obavljaju svoj posao. Svima ostalima koji namjeravaju graditi YTONG-om biće omogućeno da potraže certificirane Premium majstore i kroz njihova stručna znanja u radu sa Ytongom iskoriste mnogoborjne prednosti koje pravilna gradnja Ytongom nudi.

I ovaj put kako je to bilo i prethodnih godina stručnojb obuci „YTONG PREMIUM MAJSTOR“ prisustvovali su i učenici Srednje građevinske škole iz Tuzle.

 

Na kraju potrebno je napomenuti da će XELLA BH i ove godine organizovati svečanost na kojoj će najboljim i najvrijednijim Premium majstorima iz prethodne godine biti uručene vrijedne nagrade. Tako je Hamid Džinić iz Živinica osvojio novčanu nagradu u iznosu od 1.500 KM, Rasmiru Isakoviću je pripao vrijedni LCD TV, Avdo Zulić je postao vlasnikom laptopa dok su Hariz Mustafić i Fadil Berbić osvojili  kućanske aparate mašinu za suđe te  veš mašinu.