DO NEDJELJE UPOZNAJTE KUĆU KOJA ŠTEDI ENERGIJU 50 POSTO

Ytong_pokazna_kuca_BBI_centra_Sarajevo

(SARAJEVO, 25. aprila, 2013) U organizaciji kompanije Xella BH, još do nedjelje, 28. aprila 2013. ispred BBI centra bit će moguće pogledati Ytong pokaznu niskoenergetsku kuću koja štedi energiju i do 50 posto i prilikom grijanja i prilikom hlađenja, te se upoznati sa najsavremenijim načinima gradnje koji su u skladu sa ekološkim standardima. Najmlađi «graditelji» se u Ytongraonici, koja im je bila na raspolaganju proteklih sedam dana, mogu zabaviti još sutra, u subotu 27. aprila od 10 do 18 sati kroz za njih predviđen program igre i učenja.

«Raduje nas što su brojni prolaznici sa zanimanjem pratili ne samo gradnju objekta nego i slušali savjete naših stručnih saradnika, te su se upoznali sa inovativnim načinom gradnje koji štedi vrijeme i novac, a u skladu je sa ekološkim standardima», istakao je Nihad Begić, direktor prodaje i marketinga, na kraju aprilske kampanje, koja je imala za cilj i razvijanje svijesti o ekologiji kao jednom od prvih preduvjeta za kvalitet življenja.

 

Iako poslije nedjelje počinje demontaža Ytong pokazne niskoenergetske kuće, tu se priča o ekološkoj gradnji ne završava. Naprotiv, Xella BH će i u budućnosti organizirati kreativne načine razvijanja svijesti o važnosti i prednostima ekološke gradnje. «Ytong pokazna niskoenergetska kuća predstavlja inovativan način gradnje u budućnosti i mi ćemo i dalje razvijati svijest stanovništva o nužnostima primjene načina gradnje koji je u skladu sa prirodom ali i po mjeri svake porodice», poručuju iz Xella-e BH.

 

Xella BH je 2012. godine pokrenula projekat gradnje i prezentacije pokaznih Ytong niskoenergetskih kuća, s namjerom da budućim graditeljima i investitorima na licu mjesta pokaže mnogobrojne prednosti Ytong gradnje porodičnih niskoenergetskih objekata.