YTONG slavi 70. rođendan

Xella BH d.o.o. iz Tuzle od 2009. godine proizvodi i prodaje najkvalitetniji građevinski materijal pod nazivom YTONG. Sa prošlogodišnjom investicijom od 23 miliona eura međunarodnog koncerna XELLA u novu Ytong fabriku u Bosni i Hercegovini, Xella BH je postala članica velike svjetske YTONG porodice.

Robna marka YTONG ove godine obilježava značajan jubilej, slavi 70 godina postojanja širom planete. Za svoj rođendan YTONG je pripremio i mnoga ugodna iznenađenja za svoje kupce. Rođendanska akcija koja se sprovodi u cijelom svijetu, pa tako i u BiH, u trajanju od mjesec dana nudi posebne pogodnosti - sniženje cijena YTONG proizvoda.

Postoji mnogo razloga zašto slaviti zajedno sa YTONGOM: gradnja YTONG materijalima ima mnogo prednosti, prije svega znači najbolju termoizolaciju, jednostvanu i brzu gradnju, stabilnost, sigurnu zaštitu od požara, odličnu zvučnu izolaciju. Ali znači ujedno i brigu o zdravom životu i radnom prostoru, te očuvanju životne okoline. Postižu se znatno niži troškovi gradnje, a sama proizvodnja ovih materijala je blagotvorna i neškodljiva za prirodu, jer se se koriste isključivo prirodne sirovine. Trošenje prirodnih resursa je također svedeno je na minimum, jer se od jednog kubika sirovine napravi pet kubika YTONG-a. Na taj način se prirodni resursi štede pet puta više nego u slučaju gradnje glinom, gdje je taj odnos 1:1.

Izbor YTONGA stvara zdravo i ugodno okruženje za porodicu, a niski troškovi grijanja i hlađenja smanjuju cijenu stanovanja. YTONG omugućava život u sigurnom i kvalitetnom domu za više generacija.