Šta je YTONG?

YTONG je savremeni građevinski materijal za zidanje iz grupe porobetona, koja svojom poroćelijastom strukturom i savremenom tehnologijom proizvodnje danas predstavlja garanciju kvaliteta koja omogućava odličnu toplotnu izolaciju.

Danas je robna marka YTONG na mnogim područjima sinonim za porobeton i mjerilo vrijednosti drugim osnovnim građevinskim materijalima. Bijeli zidni blokovi omogućavaju odličnu toplotnu izolaciju, izuzetnu otpornost na požar, daju optimalnu zvučnu izolaciju, jednostavno se obrađuju i oblikuju, te se ubrajaju u ekološki zdrav materijal. Cjelokupan sistem gradnje, u kojem se svi sastavni dijelovi međusobno optimalno nadopunjuju, predstavlja podlogu za efikasna i visoko vrijedna rješenja u stambenoj i ostaloj izgradnji.

Zbog očuvanja prirodne okoline, preko uštede energije kroz proizvodnju do mogućnosti potpune prerade otpada iz proizvodnje, YTONG je postao sinonim za inovativnost i trajnost u građevinarstvu.

Xella BH d.o.o. proizvodi YTONG blokove u Bosni i Hercegovini po njemačkoj tehnologiji i dio je velike međunarodne inovativne kompanije Xella International koja proizvodi građevinski materijal YTONG u više od 30 zemalja širom svijeta.