Pravna uputstva

Autorska prava

Copyright 2006 Xella Baustoffe GmbH. Sva autorska prava su pridržana. Svi tekstovi, sve slike, grafike, svi zvučni, video i animacijski podaci kao i njihovi aranžmani podliježu autorskom pravu i drugim zakonima o zaštiti korporativne svojine. Ne smiju se kopirati niti koristiti u svrhe trgovine niti u svrhu prosljeđivanja drugima, niti se smiju upotrijebiti na drugim internet stranicama. Neke internet stranice Xella–e Baustoffe GmbH također sadrže slike koje podliježu autorskom pravu onih koji su te slike stavili na raspolaganje.


Proizvodi

Nakon završenog redakcijskog obrađivanja pojedinačnih stranica može doći do promjena. Podaci na takvoj internet stranici moraju se smatrati približno tačnim. Ilustracije mogu također sadržavati pribor koji ne pripada serijskom obimu isporuke. Razlike u boji su tehnički uslovljene. Ova internet stranica može također sadržavati oblike pružanja pomoći koji se ne nude u pojedinim zemljama. Informacije o cijenama, serijskim opremama, o zakonskim, pravnim i poreskim propisima i posljedicama važe samo u određenim zemljama.


Licenca

Xella Baustoffe GmbH želi pružiti inovativan i informativan internet program. Zato se nadamo da se Vi, kao i mi, radujete našem kreativnom oblikovanju. Ipak Vas molimo za razumijevanje da Xella Baustoffe GmbH mora štititi svoju imovinu, uključivši patente, zaštitne znakove i autorska prava, te da ove internet stranice ne mogu pružati nikakva licencna prava na korporativnu svojinu Xella-e Baustoffe GmbH.


Odgovaranje i garancija

Xella Baustoffe GmbH stavlja informacije na raspolaganje bez ikakvog obećanja ili garancije bilo koje vrste, bilo izričito ili prešutno. Isključene su također sve prešutne garancije u odnosu na trgovinsku prikladnost, na prikladnost za određene svrhe ili na nepovređivanje zakona i patenta. Iako pretpostavljamo da su informacije koje dajemo tačne, ipak mogu sadržavati greške ili netačnosti, za koje ne preuzimamo odgovornost.


Zaštita podataka

Xella se raduje Vašoj posjeti naše internet stranice te se zahvaljuje na zanimanju za naše preduzeće i proizvode. Veoma ozbiljno shvatamo zaštitu ličnih podataka i želimo da se pri posjeti naših internet stranica prijatno osjećate. Zaštita privatnih podataka nam je kod obrade podataka važna briga koju uzimamo u obzir u našim poslovnim procesima. Lični podaci koji se sakupljaju u toku posjeta obrađuju se u skladu sa zakonskim propisima koji važe za one zemlje na koje se odnose internet stranice. Naša politika zaštite podataka se 100 % slaže sa kodeksima ponašanja koji važe za veliki koncern Haniel Bau-Industrie GmbH. Internet stranice Xella-e Baustoffe GmbH mogu sadržavati linkove na internet stranice drugih ponuđača, a na koje se ova izjava o zaštiti podataka ne odnosi. Uprkos brižnoj kontroli sadržaja ne preuzimamo odgovornost za sadržaje spoljnih veza. Za sadržaj povezanih stranica odgovaraju isključivo njihovi ponuđači i upravljači. Xella Baustoffe GmbH poštuje Vašu privatnost.


Skupljanje i obrada ličnih podataka

Kada posjetite naše internet stranice, naši internet serveri standardno arhiviraju naziv vašeg pružaoca internet usluga (ISP), internet stranicu sa koje nas posjećujete, internet stranice koje kod nas posjećujete, te datum i trajanje posjete. Xella upotrebljava kolačiće kako bi se mogle ustanoviti preferencije posjetilaca te da bi se internet stranice na odgovarajući način optimalno oblikovale. Kolačići su mali podaci koji vam se privremeno arhiviraju na hard disku. Informacije koje su sadržane u kolačićima služe olakšavanju navigacije i pomažu korisniku internet stranice. Naravno, našu internet prezentaciju možete vidjeti i bez kolačića. Naši kolačići ne sadrže specifične informacije tako da vam je privatnost zaštićena. Najveći broj internet pretraživača automatski prihvata kolačiće. Njihovo arhiviranje na hard disku možete spriječiti izborom opcije „Ne prihvatiti kolačiće“ u opcijama preglednika. Kako to detaljno funkcionira naći ćete u opisu preglednika. Ukoliko ne prihvatite kolačiće, to može dovesti do ograničenja funkcionalnosti naših ponuda. Pored toga, lični podaci se arhiviraju samo onda ako ih sami od sebe naznačite, npr. prilikom registracije, u nekoj anketi, nagradnoj igri ili u svrhu realizacije nekog ugovora.

Korištenje i prosljeđivanje ličnih podataka Xella koristi lične podatke samo u svrhu tehničke administracije internet stranica, za evidenciju zainteresiranih, za ankete o proizvodima i za marketing, i to samo u obimu koji je Xella-i potreban u tom određenom slučaju.

Skupljanje odnosno prosljeđivanje ličnih podataka državnim organima čini se samo u okviru prisilnih državnih pravnih propisa. Naši saradnici, agencije i partneri su sa naše strane obvezani na šutnju i na pridržavanje kodeksa ponašanja.


Mogućnost izbora

Mi želimo koristiti Vaše podatke da bismo Vas mogli informirati o našim proizvodima i uslugama te da Vas u određenom slučaju o tome i upitamo. Naravno da je učestvovanje u takvim akcijama dobrovoljno. Ukoliko s tim ne budete saglasni, možete nam to u svako vrijeme saopćiti poštom, kako bismo blokirali odgovarajuće podatke.


Pravo na izvještaj

Na Vaš zahtjev Xella će Vam odmah, pismeno, u skladu sa važećim zakonom saopćiti da li su i koji su lični podaci o Vama kod nas arhivirani. Ukoliko bi uprkos našem trudu na očuvanju tačnosti podataka i njihovoj aktuelnosti bili arhivirani pogrešni podaci, iste ćemo na Vaš zahtjev ispraviti.


Sigurnost

Xella Baustoffe GmbH ulaže tehničke i organizacijske mjere sigurnosti kako bi se Vaši, kod nas evidentirani podaci zaštitili od slučajne ili letimične manipulacije, gubitka, uništenja ili bilo kakve zloupotrebe. Naše sigurnosne mjere se sa tehničkim razvitkom stalno poboljšavaju.

Ako imate pitanja u vezi sa obradom Vaših ličnih podataka, možete nam se obratiti. Također Vam stojimo na raspolaganju i u slučaju potraživanja izvještaja, prijedloga ili žalbi.