Porodične YTONG kuće

Želimo Vam se iskreno zahvaliti na interesu koji trajno iskazujete za informacije na našoj internet stranici, a posebno sve one detalje koji se odnose na program koji smo pokrenuli pod nazivom PORODIČNA YTONG KUĆA.

Zašto se uopće odlučiti za gradnju porodične kuće? To je pitanje koje se nameće brojnim privatnim investitorima kada su u procesu donošenja odluke kupiti gotov stan ili krenuti u izgradnju porodične kuće.

Ni jedno ni drugo nije lak, već mukotrpan i dugotrajan posao za cijelu porodicu, a mi Vam želimo, putem informacija na našoj stranici svakako olakšati odluku.

Nadamo se da ste se na kraju opredijelili za gradnju ZDRAVIH, MASIVNIH i EKONOMIČNIH KUĆA kojima pripadaju sljedeće porodične kuće:

Detalji ponude

Svi projekti YTONG PORODIČNIH KUĆA kvalitetno su projektovani u skladu sa najnovijom bosansko-hercegovačkom zakonskom regulativom, ali i slijedeći svjetske trendove o zaštiti okoline i uštedi skupocjene energije za grijanje i hlađenje objekata. Nakon izuzetno brze i jednostavne gradnje, kuća je na kraju stopljena s prirodnom okolinom, YTONG proizvodi proizvedeni su isključivo od prirodnih sirovina, što doprinosi vrijednosti kuće i za buduće generacije kojima će ekologija biti jedan od prvih preduslova kvalitetnog življenja. Siguran od vlage i ostalih vanjskih uticaja, vrhunski zaštićen od požara i potresa, a nadasve s ugodnom mikroklimom u prostoru, ovakav dom postaje oaza svake porodice na neograničen broj godina.

Savremen način zidanja YTONG građevinskim materijalom istovremeno je i jedan od najekonomičnijih sistema gradnje jer zbog odličnih toplinskih svojstava YTONG materijala, kuće građene njime ostvaruju i do 50% veću uštedu toplotne energije u odnosu na klasičnu gradnju.


Konstrukcija porodičnih kuća

Konstrukcija kuća sastoji se od: vanjskih, nosivih YTONG zidova debljine 30 i 40 cm koji za cijelu Bosnu i Hercegovinu osiguravaju izvanrednu toplotnu izolaciju; zatim unutrašnjih nosivih YTONG zidova debljine 25 cm, te pregradnih zidova debljine 15 cm. Porodične kuće grade se od izuzetno zdravog ekološkog YTONG materijala, odličnih termoizolacionih, mikroklimatskih i akustičnih svojstava, pri korištenju će vlasniku štedjeti od 30 do 50% energije za grijanje, odnosno hlađenje.


Imate svoj projekat?

Ukoliko Vam ne odgovara ni jedan od ponuđenih projekata kuća, gradnja Vaše porodične kuće u YTONG sistemu moguća je prema Vašem projektu, uz našu BESPLATNU  izradu specifikacije potrebnog YTONG materijala uz preporuku za nabavku YTONG materijala pod najpovoljnijim uslovima za Vas.


Besplatno uz paket

  • Idejni projekat za rješenje o uslovima građenja (za dobijanje urbanisticke saglasnosti) za odabranu PORODIČNU KUĆU
  • Manje promjene tipskog projekta prema želji kupca (promjena namjena prostorija, položaja pregradnih zidova, položaja i veličine otvora /prozori i vrata/, proširenje otvora u nosivim zidovima
  • Tehnička podrška – naš tim prati Vas savjetima kroz cijeli proces projektovanja i izgradnje
  • YTONG instruktor dolazi na gradilište KUPCA i pokazuje izvođačima kako se pravilno gradi YTONG materijalom