Informacije o zaštiti podataka vezane uz našu web stranicu

Drago nam je što ste posjetili ovu internetsku stranicu. Zalažemo se za zaštitu vaših osobnih podataka u skladu sa svim važećim zakonima o zaštiti podataka, osobito u skladu s Općom uredbom EU o zaštiti osobnih podataka (GDPR) te  Zakon o zaštiti ličnih podataka (Sl. glasnik BiH broj: 49/06, 76/11 i 89/11). , a vaše osobne podatke obrađujemo samo na temelju zakonskih odredbi ili ako je vlasnik podataka proglasio svoju suglasnost.

U ovom zapisu o zaštiti podataka objašnjavamo koje informacije (uključujući osobne podatke) obrađujemo u vezi s vašim posjetom i korištenjem gore navedene digitalne ponude (www.ytong.ba).

Tko je odgovoran za obradu osobnih podataka?
Kontrolor odgovoran za obradu osobnih podataka je Xella BH d.o.o., Nikole Tesle 3, 75000 Tuzla, 32-01-0044-07, ytong-bih@xella.com, tel: 080 02 02 29. Svako pozivanje na "mi" ili "nas" u ovim informacijama o zaštiti podataka je upućivanje na gore spomenuti entitet.
Našeg službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati putem pomenutih sredstava ili putem imejl adrese: senja.sertic@xella.com

Šta pratimo?
Radi usklađenosti s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka obrađujemo vaše osobne podatke samo na temelju zakonskog odobrenja ili ako ste na to pristali. To vrijedi i za obradu osobnih podataka u marketinške svrhe.
Na ovoj internetskoj stranici možemo prikupljati informacije koje nam ne omogućuju donošenje izravnih zaključaka o vama. U određenim slučajevima - osobito u kombinaciji s drugim podacima - te se informacije, u skladu s primjenjivim zakonom o zaštiti podataka, ipak mogu smatrati „osobnim podacima“. Nadalje, na ovoj internetskoj stranici možemo prikupljati i informacije koje nam ne omogućuju da vas, izravno ili neizravno, identificiramo; u ovom slučaju, primjerice, prikupljanjem informacija o svim korisnicima ove internetske stranice.

Koje podatke obrađujemo?
Našoj internetskoj stranici možete pristupiti bez unosa osobnih podataka (kao što su vaše ime, poštanska adresa ili e-adresa). U tom slučaju, također, moramo obrađivati određene podatke kako bismo vam omogućili pristup našoj internetskoj stranici. Osim toga, na ovoj internetskoj stranici upotrebljavamo određene metode analize, a integrirali smo i funkcionalnosti trećih strana („programske dodatke za društvene mreže“).

Dnevničke datoteke: Kada posjetite ovu internetsku stranicu, naš internetski poslužitelj automatski pohranjuje naziv domene ili IP adresu računala koje je poslalo zahtjev (najvjerojatnije računalo vašeg pružatelja internetskih usluga), uključujući nadnevak, vrijeme i trajanje vašeg posjeta, podstranice / URL-ove koje posjećujete i informacije o aplikaciji (-ama) i terminalu (-alima) koje upotrebljavate za pregled naših stranica.
Kolačići: Kako bismo našu internetsku stranicu učinili što jednostavnijem za korištenje, mi - kao i mnogi drugi operateri internetskih stranica - koristimo kolačiće. Kolačići su male tekstualne datoteke pohranjene u vašem pregledniku. Ove nam datoteke pomažu pri prepoznavanju određenih preferencija naših posjetitelja tijekom pregledavanja interneta i dizajniranja naših stranica u skladu s tim. Većinom koristimo privremene kolačiće (kolačiće sjednice). Oni se pri kraju vašeg posjeta automatski brišu. Međutim, upotrebljavamo i trajne kolačiće. Oni služe za poboljšanje načina usmjeravanja korisnika. Naši kolačići ne prikupljaju nikakve osobne podatke i ne omogućuju vašu identifikaciju na internetskim stranicama trećih strana. Svoj preglednik možete podesiti tako da vas obavijesti o postavljanju kolačića kako bi vam uporaba kolačića postala preglednija. U načelu, postavkama preglednika možete i odbiti prihvaćanje kolačića. Međutim, to može značiti da možda nećete moći koristiti sve funkcije internetske stranice.
 
Na našoj internetskoj stranici koristimo uslugu Google Analytics, uslugu internetske analize tvrtke Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“), kako bismo mogli kontinuirano poboljšavati našu internetsku stranicu. Usluga Google Analytics upotrebljava kolačiće koji su pohranjeni na vašem računalu i omogućavaju analizu korištenja internetske stranice. Informacije koje kolačić skuplja o vašoj upotrebi ove internetske stranice uglavnom se šalju na poslužitelj tvrtke Google u Europi (ili u državi članici Europskog gospodarskog područja) radi anonimizacije IP adrese, kako bi se time isključila osobna referencija. Tek nakon što je IP adresa anonimizirana, skraćena IP adresa prenosi se na poslužitelj tvrtke Google u SAD, gdje se pohranjuje. Samo u iznimnim slučajevima na poslužitelj tvrtke Google u SAD poslana je potpuna IP adresa te je skraćena tek nakon toga. Ova internetska stranica koristi uslugu Google Analytics s proširenjem za anonimno skupljanje IP adresa (tzv. maskiranje IP adrese). Tvrtka Google u naše će ime upotrijebiti prikupljene podatke kako bi procijenila vašu upotrebu internetske stranice, sastavila izvješća o aktivnostima na internetskoj stranici i pružila nam druge usluge vezane za korištenje internetske stranice. IP adresa koju vaš preglednik šalje u kontekstu usluge Google Analytics ne kombinira se s ostalim Googleovim podacima. Upotrebu kolačića možete odbiti odabirom odgovarajućih postavki u svojem pregledniku. Međutim, želimo istaknuti da u tom slučaju možda nećete moći u cijelosti koristiti sve funkcije ove internetske stranice. Također možete tvrtki Google odbiti prikupljanje podataka koje generira kolačić i odnosi se na vašu upotrebu internetske stranice (uključujući vašu IP adresu). Tvrtki Google možete odbiti i obradu podataka, i to preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en. U tom slučaju postavlja se kolačić za isključivanje (Opt-out cookie) koji sprečava buduće prikupljanje vaših podataka kada posjetite ovu internetsku stranicu. Dodatne informacije o zaštiti podataka pri korištenju usluge Google Analytics možete pronaći ovdje http://www.google.com/analytics/terms/de.html

„Opt-out“ kolačić je postavljen i on sprečava buduće prikupljanje vaših podataka kada posetite ovu internet stranicu. Dodatne informacije o zaštiti podataka u Google Analytics možete da nađete na http://www.google.com/analytics/terms/de.html 

Google Remarketing (Google ponovno oglašavanje): na našoj internet stranici takođe koristimo funkciju za ponovno oglašavanje Google-a. Ovo nam omogućava da vam pokažemo ciljano oglašavanje pretpostavljenih interesa na osnovu vašeg ponašanja prilikom prethodnih poseta našoj veb stranici. Ako ste se usaglasili sa Google-om, vaše posete će se takođe snimiti na svim uređajima. Ova reklama se pojavljuje samo u Google oglasnim prostorima, bilo na oglasnim prostorima Google Adwords-a ili na Google Display Network. Google koristi kolačiće kako bi analizirao korišćenje veb stranica kao osnovu za prikaz oglašavanja zasnovanog na interesovanju. Kolačići se koriste za snimanje poseta veb lokaciji i anonimnih podataka o korišćenju veb sajta. Nijedan lični podatak o posetiocima sajta nije uskladišten. Ako potom posetite drugu veb stranicu u Google mreži multimedijalnog oglašavanja, videćete oglase sa velikom verovatnoćom da uključe oblasti proizvoda i informacija kojima ste ranije pristupili. Možete trajno da deaktivirate upotrebu kolačića od strane Google-a tako što ćete pratiti sledeći link i preuzeti i instalirati dodatak: https://www.google.com/settings/ads/plugin . Kao alternativu, možete deaktivirati upotrebu kolačića od strane trećih lica primenom stranice za deaktivaciju mreže za oglašavanje na linku http://www.netvorkadvertising.org/choices/  i dodatne informacije koje su tamo navedene u kontradikciji. Više informacija o Google ponovnom oglašavanju  i Google politici možete naći na http://www.google.com/privacy/ads/.

DoubleClick: Takođe koristimo uslugu Double-Click, uslugu koja je takođe obezbeđena od strane Google-a da bi prikazali oglase relevantne za vas. Google dodeljuje pseudonim identifikacionom broju (ID) vašem pretraživaču da bi proverio koji su oglasi prikazani u vašem pregledaču i koji su to pregledani oglasi. Kolačići ne sadrže nikakve lične informacije. Upotreba DoubleClick kolačića dozvoljava samo Google-u i njegovim partnerskim veb lokacijama da prikazuju oglase na osnovu prethodnih poseta našim ili drugim veb stranicama na Internetu. Informacije koje generišu kolačići Google prenosi na server u SAD za analizu i čuvaju se tamo. Prenošenje podataka od strane Google-a trećim licima vrši se samo usled zakonskih propisa ili u okviru obrade podataka. Google neće spajati vase podatke sa drugim podacima koje je prikupio. Možete odbiti upotrebu kolačića tako što ćete izabrati odgovarajuća podešavanja u vašem pregledaču. Takođe možete sprečiti Google da prikupi podatke koji su generisani od strane kolačića i koji se odnose na vašu upotrebu veb stranice, kao i da ih Google obrađuje ovim putem tako što preuzima i instalira dodatni program pretraživača dostupan na adresi https://adssettings.google.com/u/0/authenticated?hl=en-GB   pod stavkom Double-Click deactivation extension. Alternativno, možete onemogućiti Doubleclick kolačiće na sajtu Digitalne marketing alijanse - http://optout.aboutads.info.

Facebook Pixel: Koristimo Facebook pixel Facebook, Inc. (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD - www.facebook.com - "Facebook") na našoj veb stranici. Facebook pixel pruža mogućnost praćenja ponašanja korisnika nakon što su preusmereni na jednu od naših veb lokacija klikom na Facebook oglas. Ovaj proces je dizajniran da proceni efektivnost Facebook oglasa u statističke i tržišne istraživačke svrhe i može pomoći u optimizaciji budućih reklamnih poduhvata. Prikupljeni podaci su anonimni, tako da ne možemo izvuci zaključke o identitetu korisnika, a mi ne šaljemo nikakve lične podatke Facebook-u. Međutim, Facebook čuva i obrađuje podatke tako da je moguće povezivanje sa odgovarajućim korisničkim profilom i Facebook može koristiti podatke u svoje reklamne svrhe u skladu sa Smernicama za korišćenje Facebook podataka (https://www.facebook.com/about/privacy/ ). Možete omogućiti Facebook-u i njegovim partnerima da prikazuju oglase na, kao i van Facebook-a. Kolačić́ se takođe može čuvati na vašem računaru u ove svrhe. Ako ste član Facebook-a i ne želite Facebook da prikupi podatke o vama preko Facebook pixela i poveže ih sa vašim članskim podacima sačuvanim na Facebook-u, možete deaktivirati upotrebu Facebook pixela ovde. Kontradikcija se odnosi na pretraživač koji koristite.

LinkedIn praćenje konverzija: Koristimo analizu i tehnologiju praćenja konverzija LinkedIn korporacije (2029 Stierlin Court, Mountain View, CA 94043, SAD - www.linkedin.com - "LinkedIn") na našoj veb stranici. Sa ovom tehnologijom LinkedIn-a, oglašavanje može biti prikazano prema vašim interesima. Takođe dobijamo prikupljene i anonimne izveštaje LinkedIn-a o oglasnim aktivnostima i informacijama o tome kako možete da imate interaciju sa našom veb stranicom. Dodatne informacije o zaštiti podataka na LinkedIn-u možete naći ovde: https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy#choices-oblig. Možete deaktivirati analizu vašeg ponašanja od strane LinkedIn-a i prikaz preporuka zasnovanih na interesima klikom na "Reject to LinkedIn" (za članove LinkedIn-a) ili "Reject" (za druge korisnike) sledećim linkom: https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls/retargeting-opt-out. 
Veb analiza preko Mouseflow-a: na našoj veb stranici koristimo veb analitičku alatku Mouseflow ApS, Flaesketorvet 68, 1711 Kopenhagen, Danska, za snimanje slučajno odabranih individualnih poseta (samo sa anonimnom IP adresom). Ovo rezultira protokolom kretanja miševa, klikova miša i interakcije sa tastaturom, sa namerom da slučajno prikažete individualne posete ovom veb sajtu kao tzv. ponovne sesije i evaluacije u obliku takozvanih mapa, uvodeći potencijalna poboljšanja za ovu veb lokaciju . Podaci prikupljeni od strane Mouseflow-a nisu lični i neće biti preneti trećim licima. Prikupljeni podaci se čuvaju i obrađuju unutar EU. Ako ne želite da se ti podaci sa vaših poseta veb lokacije prikupljaju pomoću Mouseflow-a, možete to odbiti na svim veb lokacijama koje koriste Mouseflow putem sledećeg linka: https://mouseflow.de/opt-out/.

Dodatak za društvene mreže (Facebook SocialPlugin): Na našu internetsku stranicu integrirali smo gumb društvene mreže Facebook (1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD - www.facebook.com). Gumbe tvrtke Facebook možete prepoznati zahvaljujući logotipu tvrtke Facebook ili gumba „sviđa mi se“.
Kako bismo spriječili automatsko prikupljanje podataka tvrtke Facebook čim se pristupi našoj internetskoj stranici, implementirali smo takozvano rješenje s dvama klikovima (two-click solution): Pored gumba Facebook postoji još područje koje izgleda kao prespojnik. Samo kada pritisnete prespojnik, a zatim iznova kliknete na gumb Facebook, informacije (kao što je adresa naše internetske stranice i vaš korisnički ID) se šalju na Facebook.
Kao operator internetske stranice, nemamo saznanja o sadržaju prenesenih podataka ili Facebookovu služenju njima. Ne dobivamo podatke kada ste kliknuli na koji gumb. Više informacija o načinu na koji tvrtka Facebook koristi vaše podatke potražite u pravilima o privatnosti tvrtke Facebook: [http://de-de.facebook.com/policy.php#].

Gumb Twitter: Naša internetska stranica koristi gumbe usluge Twitter. Pružatelj je usluge korištenja tih gumbova tvrtka Twitter Inc, 795 Folsom St., Suite 600, San Francisco, CA 94107, SAD. Prepoznatljivi su zbog riječi Twitter ili Follow, u kombinaciji sa stiliziranom plavom pticom. S pomoću tih gumba moguće je podijeliti objavu ili stranicu naše ponude na Twitterovoj stranici, odnosno pratiti davatelja usluga na njoj. Kada pristupite području naše internetske stranice koja sadrži takav gumb, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Twitter. Sadržaj gumba Twitter prenosi se izravno s Twitterove stranice u vaš preglednik. Stoga nemamo utjecaj na količinu podataka koje tvrtka Twitter prikuplja uz pomoć tih dodataka i obavještavamo vas isključivo na temelju informacija koje su nam dostupne. Nakon što pritisnete gumb, samo će se prenijeti vaša IP adresa i URL naše internetske stranice, ali neće se koristiti ni u jednu drugu svrhu osim za prikaz gumba. Daljnje informacije možete pronaći u Izjavi o zaštiti podataka na Twitterovoj stranici: http://twitter.com/privacy.

Gumb Google+: Na našoj internetskoj stranici integrirali smo gumb „+1“ usluge Google Plus, kojom upravlja tvrtka Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, SAD („Google“). Gumb je prepoznatljiv po znaku „+1“ na bijeloj pozadini. Kada pristupite području naše internetske stranice koja sadrži takav gumb, vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s poslužiteljima tvrtke Google. Sadržaj gumba „+1“ Google prenosi izravno sa stranice u vaš preglednik. Stoga nemamo utjecaj na količinu podataka koje tvrtka Google prikuplja s pomoću tog gumba, ali pretpostavljamo da će biti zabilježena i vaša IP adresa. Svrha i opseg prikupljanja podataka, daljnja obrada i upotreba podataka tvrtke Google te vaša prava i mogućnosti zaštite vaše privatnosti nalaze se u Pravilima o privatnosti tvrtke Google za gumb "+1“: http://www.google.com/intl/de/+/policy/+1button.html. Ako imate račun usluge Google Plus, ali ne želite da tvrtka Google prikuplja podatke o vama putem naše internetske stranice i poveže ih s vašim podacima na računu, prije nego što posjetite našu internetsku stranicu, morate odjaviti uslugu Google Plus.

Mogućnosti informiranja i savjetovanja

Pružamo niz  informacija i savjetničkih opcija putem kontakt opcija na našim web stranicama. Ovisno od opcije koju izaberete, obrađujemo različite lične podatke:

a) Kontakt
Ako nas kontaktirate preko jednog od komunikacijskih kanala navedenih na našim web stranicama, obradićemo sve lične podatke sadržane u vašoj poruci, pružene s Vaše strane kako bismo obradili i odgovorili na vaš zahtev.

b) Informacije dobivene poštom / e-poštom
Ako ste odabrali mogućnost slanja materijala, obradit ćemo podatke koje ste unijeli u obrazac za kontakt, barem vaše ime i prezime te pojedinosti kanala za kontakt koji ste odabrali (pošta i / ili e-pošta) za jednokratnu otpremu materijala koji ste zatražili.

c) Savjetovanje telefonom
Ako ste odabrali mogućnost savjetovanja telefonom, obrađujemo podatke koje ste unijeli u obrazac za kontakt, barem vaše ime i prezime te vaš telefonski broj, kako bismo vam omogućili željeno savjetovanje telefonom.

d) Osobno savjetovanje
Ako ste odabrali mogućnost osobnog savjetovanja, obrađujemo podatke koje ste unijeli u obrazac za kontakt, barem vaše ime i prezime te vaš telefonski broj i / ili e-adresu, kako bismo vam omogućili sastanak za osobno savjetovanje.

e) Letak poslan e-poštom
Ako ste odabrali mogućnost slanja letka e-poštom, obrađujemo podatke koje ste unijeli u obrazac za kontakt, barem vaše ime i prezime te vašu e-adresu, kako bismo vam e-poštom mogli poslati letak.
Osim toga, upotrebljavamo i druge informacije koje unesete u obrazac za kontakt (kao što su informacije o vašoj djelatnosti ili području interesa) kako bismo vam mogli poslali sadržaj prilagođen vašim interesima. U zbirnom obliku analiziramo i podatke prikupljene tijekom isporuke i prihvaćanja takvih e-poruka (čestota isporuke, stopa otvaranja, stopa klikova, stopa pretvorbe, stopa otkazivanja slanja, stopa odstupanja), kako bismo imali uvid u njihovu uspješnost i uporabu. S druge strane, također procjenjujemo podatke koji se generiraju tijekom vašeg pristupa i korištenja tih e-poruka (vrijeme otvaranja, klikovi na hipervezu, preuzeti dokumente) kako bismo vam na osnovi toga pružili personalizirane informacije u budućim letcima koje šaljemo e-poštom, a koji najbolje odražavaju vaše interese i potrebe.

f)  Marketing
Obaveštavamo vas o proizvodima, uslugama, ponudama i promocijama Xella Grupe. U tu svrhu ćemo obraditi potrebne podatke koje ste uneli u kontaktnom obliku, bar vaše prezime i ime i detalje kanala kontakta (e-mail i telefon).


Za koje svrhe i na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo vaše osobne podatke?
1. Kako bismo vam omogućili korištenje naše internetske stranice, obrađujemo osobne podatke koji mogu sadržavati dnevničke datoteke; ova se obrada, u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internetske stranice, temelji na stavci 1. f članak 6. GDPR.

2. Podatke prikupljene korištenjem kolačića i pseudonimiziranih korisničkih profila obrađujemo kako bismo kvalitetnije obavili izravni marketing, istraživanje tržišta i dalje razvijali naše digitalne ponude na osnovi korisničkih potreba, a ova se obrada, u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internetske stranice, temelji na  stavci 1. f članka 6. GDPR.

3. Obrada ličnih podataka za obradu vaših zahteva putem jednog od komunikacijskih kanala navedenih na našim web stranicama se obavlja u svakom slučaju u svrhu našeg legitimnog interesovanja za uspostavljanje i održavanje poslovnih kontakata na osnovu člana 6 (1) f) GDPR. Ako se vaš zahtev odnosi na zaključivanje ugovora ili predugovornih mjera, Vaši lični podaci će se obrađivati na osnovu člana 6 (1) b) GDPR.

4.  Primljene podatke obrađujemo kako bismo mogli upotrijebiti informacije i naše savjetničke mogućnosti te vam omogućiti odabranu opciju, a ako ste odlučili registrirati se za naš letak poslan e-poštom, kako bismo vas registrirali i dostavili vam letak e-poštom. Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka i u skladu sa stavkom 1 a, članka 6. GDPR. Suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost, na način da nam se obratite kanalima navedenima na prvoj stranici ove obavijesti o zaštiti podataka. U svakoj e-poruci pronaći ćete i poveznicu za odjavljivanje slanja e-pošte.

5. Podatke povezane s vašom uporabom naše internetske stranice možemo obrađivati i kako bismo poštivali zakonske obveze kojima smo podvrgnuti; ta vrsta obrade temelji se na stavku 1 c, članka 6. GDPR.

6. U mjeri koja je potrebna obrađujemo osobne podatke (uz obradu u svrhu radnog odnosa ili udovoljavanja zakonskim obvezama) u svrhu naših opravdanih interesa ili opravdanih interesa treće strane na temelju članka 6. stavka 1. f GDPR. Opravdani interes može uključivati:
a) uspostavljanje pravnih zahtjeva ili obranu protiv pravnih zahtjeva
b) sprječavanje i istragu kaznenih djela
c) upravljanje i daljnji razvoj našeg poslovanja, uključujući upravljanje rizicima.


Jeste li dužni dati podatke?
Informacije potrebne za registraciju radi primanja našeg letka, pružanja informacija i savjetovanja, internetskih narudžbi ili registracije korisnika ili stvaranja korisničkog računa, u odgovarajućem području internetske stranice, označene su kao obvezni podaci (npr. internetski obrazac); bez pružanja obaveznih podataka ne možemo vam omogućiti korištenje odgovarajuće funkcije.
Ako od vas primimo dodatne podatke, naznačit ćemo je li pružanje takvih informacija utemeljeno na zakonskoj ili ugovornoj obvezi ili je neophodno za izvršavanje ugovora. Uglavnom naznačimo koje se informacije mogu dati dobrovoljno i ne temelje se na zakonskoj ili ugovornoj obvezi ni u svrhu izvršavanja ugovora.
 
Za koje svrhe i na kojoj pravnoj osnovi obrađujemo vaše osobne podatke?
1. Kako bismo vam omogućili korištenje naše internetske stranice, obrađujemo osobne podatke koji mogu sadržavati dnevničke datoteke; ova se obrada, u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internetske stranice, temelji na stavci 1. f članak 6. GDPR.
2. Podatke prikupljene korištenjem kolačića i pseudonimiziranih korisničkih profila obrađujemo kako bismo kvalitetnije obavili izravni marketing, istraživanje tržišta i dalje razvijali naše digitalne ponude na osnovi korisničkih potreba, a ova se obrada, u svrhu našeg opravdanog interesa za rad naše internetske stranice, temelji na  stavci 1. f članka 6. GDPR.
3. Primljene podatke obrađujemo kako bismo mogli upotrijebiti informacije i naše savjetničke mogućnosti te vam omogućiti odabranu opciju, a ako ste odlučili registrirati se za naš letak poslan e-poštom, kako bismo vas registrirali i dostavili vam letak e-poštom. Vaše osobne podatke obrađujemo na temelju vašeg pristanka i u skladu sa stavkom 1 a, članka 6. GDPR. Suglasnost možete opozvati u bilo kojem trenutku s učinkom za budućnost, na način da nam se obratite kanalima navedenima na prvoj stranici ove obavijesti o zaštiti podataka. U svakoj e-poruci pronaći ćete i poveznicu za odjavljivanje slanja e-pošte.
4. Podatke povezane s vašom uporabom naše internetske stranice možemo obrađivati i kako bismo poštivali zakonske obveze kojima smo podvrgnuti; ta vrsta obrade temelji se na stavku 1 c, članka 6. GDPR.
6. U mjeri koja je potrebna obrađujemo osobne podatke (uz obradu u svrhu radnog odnosa ili udovoljavanja zakonskim obvezama) u svrhu naših opravdanih interesa ili opravdanih interesa treće strane na temelju članka 6. stavka 1. f GDPR. Opravdani interes može uključivati:
       
a)             uspostavljanje pravnih zahtjeva ili obranu protiv pravnih zahtjeva
b)             sprječavanje i istragu kaznenih djela
c)             upravljanje i daljnji razvoj našeg poslovanja, uključujući upravljanje rizicima.

Tko prima vaše podatke, odnosno tko ima pristup njima?
Vaši osobni podaci uglavnom se obrađuju unutar naše tvrtke. Ovisno o kategorijama osobnih podataka, samo određenim odjelima / organizacijskim jedinicama dopušten je pristup vašim osobnim podacima. Takve jedinice osobito uključuju odjele odgovorne za naše digitalne ponude (npr. internetske stranice) i naš IT odjel. Na temelju koncepta upravljanja ulogama / pravima, pristup osobnim podacima ograničen je na funkcije i opseg potreban za odgovarajuću svrhu obrade.
Ako je potrebno i u mjeri dopuštenoj zakonom, vaše osobne podatke možemo proslijediti i primateljima izvan naše tvrtke. Takvi vanjski primatelji mogu biti
povezane tvrtke unutar skupine Xella, kojima možemo prosljeđivati osobne podatke za , npr. unutarnja administracija podataka;
davatelji usluga koji nam na temelju posebnih ugovora pružaju određene usluge, uključujući i obradu osobnih podataka, a i odobreni kooperanti naših pružatelja usluga;
privatna ili javna tijela, u mjeri u kojoj smo dužni prenositi vaše osobne podatke na temelju zakonske obveze kojoj podliježemo;

Koristimo li automatizirano donošenje odluka?
U vezi s djelovanjem naših internetskih stranica općenito ne koristimo automatsko donošenje odluka (uključujući profiliranje) u smislu članka 22. GDPR. Ako takve postupke primijenimo u budućnosti, obavijestit ćemo vas zasebno u skladu s primjenjivim zakonskim odredbama.]
Prenose li se podaci u zemlje izvan EU / EEA?
Osobni se podaci uobičajeno obrađuju unutar Europske unije ili Europskog gospodarskog prostora; osobne podatke nemamo namjeru prosljeđivati u druge zemlje.
Podaci se mogu prenijeti primateljima u takozvane treće zemlje samo u vezi s korištenjem davatelja usluga za pružanje informacija o uslugama internetske analize. „Treće zemlje“ zemlje su izvan Europske unije ili zemlje koje nisu potpisnice Sporazuma o Europskom gospodarskom prostoru te u kojima se ne može predvidjeti zaštita podataka usporediva s onom u Europskoj uniji.
Ako prenesene informacije sadrže osobne podatke, prije takvog prijenosa osiguravamo da je u trećoj zemlji ili kod primatelja u trećoj zemlji osigurana odgovarajuća razina zaštite podataka. To može biti posljedica takozvane rezolucije adekvatnosti Europske komisije koja uspostavlja odgovarajuću razinu zaštite podataka za određenu treću zemlju kao cjelinu. Alternativno, prijenos podataka može se temeljiti i na takozvanim standarnim ugovornim klauzulama EU koje su dogovorene s primateljem ili - u slučaju da se primatelj nalazi u SAD-u - u skladu s načelima „EU US dogovora o zaštiti podataka (EU-US Privacy Shield). Na vaš zahtjev rado ćemo vam pružiti dodatne informacije o tome te odgovarajuća jamstva za održavanje predviđene razine zaštite podataka; podaci za kontakt nalaze se na početku ove informacije o zaštiti podataka. Informacije o sudionicima u EU - U. S. zaštiti privatnosti također se mogu pronaći ovdje: www.privacyshield.gov/list.]

Koliko su dugo pohranjeni vaši podaci?
Osobne podatke uglavnom pohranjujemo sve dok postoji opravdan interes za zadržavanje takvih podataka i dok ne prevladaju interesi vlasnika podataka za suzdržavanje od daljnje obrade. I ako ne postoji više opravdan interes, podatke možemo i dalje pohranjivati ako za to postoji zakonska obveza (npr. pridržavanje zakonskih obveza o čuvanju). Osobne ćemo podatke obrisati, čak i ako vlasnik podataka ne poduzme nikakvu akciju, čim daljnje zadržavanje više nije potrebno za potrebe za koje su podaci prikupljeni ili na drugi način obrađeni ili ako daljnje zadržavanje na neki drugi način nije dopušteno zakonom.
Kada je riječ o spomenutom obrađivanju, redovito
brišemo podatke dnevničkih datoteka u roku od sedam dana ako nije potrebno daljnje pohranjivanje u zakonske svrhe, kao što je otkrivanje zlouporabe i otkrivanje te otklanjanje tehničkih pogreški;
nakon isteka zakonom propisanih razdoblja zadržavanja, brišemo podatke obrađene u kontekstu internetskih narudžbi; a
nakon završetka registracije odnosno brisanja korisničkog računa, brišemo i podatke obrađene u kontekstu registracije korisnika odnosno stvaranja korisničkog računa.
Ako se osobni podaci trebaju pohraniti zbog zakonske obveze, oni se čuvaju do kraja odgovarajućeg razdoblja čuvanja. Ako se osobni podaci obrađuju samo u skladu sa zakonskom obvezom čuvanja, pristup takvim podacima uglavnom je ograničen, stoga su podaci dostupni samo ako je to potrebno u svrhu obveze čuvanja.

Koja su vaša prava kao vlasnika podataka?
Kao vlasnik podataka imate pravo
zatražiti pristup svojim osobnim podacima, članak 15. GDPR;
zatražiti ispravak netočnih osobnih podataka, članak 16. GDPR;
zatražiti brisanje svojih osobnih podataka, članak 17. GDPR;
zatražiti ograničenje obrade svojih osobnih podataka, članak 18. GDPR;
ostvariti pravo na prenosivost podataka, članak 20. GDPR;
zabraniti obradu svojih osobnih podataka, članak 21. GDPR.
Navedena prava mogu se ostvariti u odnosu prema nama, npr. slanjem obavijesti kanalima navedenima na prvoj stranici ove informacije o zaštiti podataka.
Nadalje, imate pravo podnijeti pritužbu na postupanje s osobnim podacima pri nadležnom nadzornom tijelu, članak 77. GDPR.