Obrada vanjskih YTONG zidova masom u tankom sloju

obrada vanjskih zidova masom u tankom sloju 1

Izvodi se masom za poravnavanje zidnih površina za vanjsku primjenu u maksimalnoj debljini od 3-4 mm, uz obavezno umetanje armirane PVC 150 gr/m2 mrežice. Masa za poravnanje uglavnom je specijalni polimer cement - krečni prah sive ili bijele boje. Neki od proizvoda koji odgovaraju za primjenu su:
  • Teranil extra,
  • Baumit KlebeSpachtel,
  • Rofix 441
YTONG-Obrada-spoljasnjih-zidova-u-tankom-sloju Prije nanošenja prvog sloja mase za izravnavanje, zidove je potrebno dobro oprašiti. Na oprašeni zid nanosi se prvi sloj za izravnavanje zidne površine pomoću limene gletarice u debljini od 1-2 mm.
YTONG-Obrada-spoljasnjih-zidova-u-tankom-sloju U prvi sloj svježe mase za poravnavanje utiskuje se pomoću limene gletarice PVC 150 gr/m2 mrežica, pazeći da se ista dobro izravna.
YTONG-Obrada-spoljasnjih-zidova-u-tankom-sloju Pošto se prvi sloj prosuši, nanosi se drugi sloj u potrebnoj debljini od 1-2 mm, tako da u potpunosti prekrije postavljenu mrežicu u prvom sloju.
YTONG-Obrada-spoljasnjih-zidova-u-tankom-sloju Prije nanošenje završnog silikatnog ili mineralnog sloja ili, eventualno, boje, površinu je potrebno obrušiti kako bi bila ravna i glatka. Ovaj sloj se nanosi u potrebnoj debljini pomoću limene gletarice, a zatim se plastičnom gletaricom obrađuje u završnom izgledu zaribane, ribane, špricane, šarane, valjane ili rustikalne teksture.