I ljeti i zimi - idealan termoblok

Milioni malih zračnih ćelija efikasno sprečavaju gubitak energije i obezbjeđuju i ljeti i zimi idealnu termoizolaciju.

Prilikom gradnje YTONG termoblokom štedi se dvostruko: dodatna termoizolacija vam nije potrebna, a istovremeno su troškovi grijanja i hlađenja objekta znatno niži! YTONG termoblok je poznat i kao ekološki materijal jer je napravljen od potpuno prirodnih sirovina.

YTONG zid ne zahtijeva dodatnu termičku oblogu, već termoizolaciju predstavlja sam YTONG materijal. Odlična toplotna izolacija koju osigurava YTONG termoblok omogućava veliku uštedu energije prilikom grijanja zimi, odnosno hlađenja ljeti.

Uporedite i sami...
 ...iako je zid mnogo tanji i bez dodatne termoizolacije, koeficijent prolaza toplote (U) kod YTONG zida je mnogo bolji nego kod tradicionalnog zida sa termoizolacijom!

Izaberite Vaš YTONG termoblok

STANDARDNA KUĆA

Standard termoizolacije JUS U.J5.600/1998 koji je na snazi u Bosni i Hercegovini propisuje da koeficijent prolaza toplote (U) mora biti niži od 0,80 W/m2K.

YTONG termoblok debljine 25 cm ispunjava:

U = 0,47 W/m2K,

što je značajno bolje od standarda koji je na snazi u Bosni i Hercegovini.

 

TERMO KUĆA

Koeficijent prolaza toplote (U) YTONG termobloka debljine 30 cm iznosi:

U = 0,39 W/m2K,

što ispunjava sve zahtjeve strogog standarda termoizolacije DIN 4108 Savezne Republike Njemačke.

 

ENERGETSKA KUĆA

Budućnost je pred vama. Standardi EU za termoizolaciju propisuju pravila i normative za izgradnju niskoenergetske kuće koja štedi energiju i čuva životnu sredinu.

YTONG termoblok debljine 40 cm ispunjava:

U = 0,30 W/m2K,

što je prvi preduslov kvalitetne ergetske kuće. Sa takvom vrstom gradnje DOBIJATE uštedu od min. 50% energije za grijanje i hlađenje tokom godine u odnosu na tradicionalni sistem gradnje!